2 מומלצים

חינוך אחר / ד"ר ענת שפירא

על שלושה ספרים המציגים אלטרנטיבה לחינוך המסורתי

ספטמבר 12, 2012  

בתור אמא לילדים בבית ספר דמוקרטי, אני נתקלת בבעיה מביכה: הרבה מאוד ספרים כאלה, בעיקר אלו המיועדים לגילאי בית הספר היסודי, עוסקים בעניינים שכלל אינם מובנים לילדים שלנו: מורים גסי-רוח, צעקנים או סתם מגוחכים, מאבקי כוח בין ג-1 לג-2, הפסקות קצרצרות ולחוצות שבהן צריך להספיק לדבר עם החברים (כי בשיעור עצמו יושבים בשקט ושותקים או מקסימום מגניבים פתקים), מלכת הכיתה, לימודים משעממים, חרדת מבחנים ושאר ירקות.

האם אתם מנויים שלנו?

התוכן בכתב-העת פתוח במלואו למנויים בלבד.

כתיבת תגובה

2 תגובות:

  1. גילי הגיב:

    איזה כיף להגיע כמעט במקרה לרשימה הזאת! שלושה ספרים יקרים מאוד ללבי, ולמעשה אני שיזמתי את תרגומם של כל השלושה לעברית, כך שאני מרגישה כמו אמא גאה שילדיה זכו לתשבוחות. ראוי לציין שהסופרת דורותי קנפילד פישר היתה דמות חשובה ומרתקת: היא לא סתם האמינה בשיטת החינוך של מונטסורי, אלא למדה אותה באיטליה ממריה מונטסורי בכבודה ובעצמה, והביאה את הבשורה לארצות הברית. בזמנה היתה קנפילד פישר סופרת רבת-מכר ופעילה בתחום החינוך שהביאה לשינויים גדולים בנורמות החינוך בארה”ב, כיום כמעט ונשכחה, פרט לפרס על שמה שמוענק מדי שנה בארה”ב ובו השופטים הם ילדי מערכת החינוך הבוחרים את הספר האהוב עליהם. אבל כמו שציינת על כל אחד מהספרים בנפרד, ואני (מן הסתם) מסכימה מכל הלב: פשוט כיף של ספרים.

  2. ענת שפירא הגיב:

    תודה, גילי! איזה כיף להגיע לתגובה שלך 🙂 משום מה המערכת הזו לא מיידעת את הכותב על תגובות, והנה נכנסתי לכאן בשבת בבוקר לגמרי במקרה ומצאתי אותה. תמשיכי לתרגם לנו ספרים נהדרים כאלה. יש לך טעם משובח…

כתיבת תגובה