מה יש שם בתוך הספרים? – חלק שני / יואל כהן ומיכל בוננו
תערוכת איורים של סטודנטים במחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל לטקסטים קצרצרים מאת יואל כהן - חלק שני
נובמבר 12, 2014
זהו חלקה השני של תערוכת עבודות האיור שנעשו על פי טקסטים של יואל כהן. בחלק הראשון ניתן לצפות פה.
אופיר מטוס יצר סידרה של דימויים שעוסקים במצבים שונים של בדידות, ומאפשרים לילדים וגם למבוגרים להזדהות איתם. דימויים שמספרים סיפור קטן, ברור ומהודק. החיבור בין הדימוי לטקסט מעשיר את הטקסט ומוסיף לו נפח ועומק רגשי. גם בשפה החזותית שאופיר בחר, המזכירה ספרי ילדים ישראלים משנות החמישים, יש תמצות ואיפוק שמעצימים את החוויה הרגשית.
פבל פוסטובויט יוצר לכל טקסט קצרצר – עולם שלם, פנטסטי ועשיר בצבע. האיורים נראים כמו פריימים הלקוחים מתוך סרטי אנימציה, שמקפיאים רגע בהתרחשות סיפורית, אפית, גדולה. השפה החזותית של פבל מדברת בפאתוס שנדמה קצת גדול על הטקסטים הקצרצרים והמינוריים של יואל כהן, והחיבור ביניהם מעורר מחשבה.
פייר קליינהאוז בחר בפורמט צר וארוך, שאיפשר לו ליצור קומפוזיציות מפתיעות, בלתי אפשריות. בסגנון איור ברוקי ועשיר, הוא משתעשע עם הטקסטים ובודק את אמצעי הייצוג החזותי – הוא משלב בין דו מימד לתלת מימד, בין דקורטיבי, לריאליסטי ולפנטסטי, מעוות ומותח את הדימויים כרצונו. המרחב של האיור מזמין לשוטט בו, ללכת לאיבוד, לחפש ולגלות תגליות.
רייצ’ל שניידר תמצתה את הטקסטים לדימוי אחד שמכיל בתוכו את גם השאלה וגם את התשובה ויצרה חיבורים מפתיעים ומשעשעים. השימוש בגזירות נייר, הצבעוניות העזה והדימוי הגדול שהופך למעין אייקון, מדברים בשפה מובהקת של ספרים לפעוטות.
אצל יניב טורם נקודת המוצא היא השפה החזותית והטכניקה – עבודה גרפית בעפרונות צבעוניים. הוא נהנה לבדוק את גבולות השפה ולהשתעשע עם המרכיבים הצורניים שלה: צבעוניות, קומפוזיציה, פרספקטיבה, קו וכתם. יניב מפרק את המרחב ואת הסיטואציות הסיפוריות ומרכיב אותם מחדש באופנים שונים. האיורים שלו מזמינים קריאה חזותית קשובה והתבוננות בפרטים.
פרוייקט נהדר. כיף גדול לראות את הפרשנויות ואת הסגנונות של כל אחד.
מקסים, מקסים, מקסים!!!
האם האיורים ייצאו בספר?
יופי. הפורמט המוארך מתאים במיוחד לצפייה על מסך מחשב כי יש את אלמנט ההפתעה בחלק התחתון! אהבתי מאד.
מסכימה עם כולן. נהדר, מקסים וכיף גדול!
רק בזכות הרשימה הזאת – והאיורים המדהימים הרבים שהובאו בה – כדאי להיות מנוי על הפנקס… הלוואי שיכולתי לשתף עם חברים חסכניים כדי להראות להם מה הם מפסידים. אם אפשר, אני מצטרף לשאלה של עירית.
סטודנטים מוכשרים וטקסטים מזמינים, יופי של פרויקט! באמת מתבקש לצאת כספר
מה מציעים היוצרים המוכשרים?
פרשנות מקורית של איורים,
כולם מרהיבים ואהובים.
יחיעם – רשימה זאת, כמו כל מדור היצירה המקורית, פתוח גם לציבור הלא מנויים. אתם מוזמנים לשתף אותם בתערוכה!
תענוג, ומעורר השראה
תודה
נהדר!
תשובה לעירית וליחיעם פדן: אני מאוד מקווה שהחומר שכתבתי יהפוך, בלוויית איורים אלה או אחרים, לספר. לכך חסר רק דבר אחד. מו”ל.
[…] פרוייקטים שאני מאד גאה בהם. אחד הוא איורים בצבעי עפרון לטקסט של יואל כהן שעשיתי במסגרת קורס איור עם מיכל בוננו, והשני הוא פוסטרים אנימטיביים לגני ילדים שנעשה במסגרת […]