“על הכאן ועכשיו” – כנס “הפנקס” לספרות ילדים, 5.11.12
תוכנית הכנס
ספטמבר 14, 2012
כנס “הפנקס” הראשון לספרות ילדים, בשיתוף “סיפור פשוט – חנות ספרים”, יערך ב-5.11.12 ב”מדיטק”, חולון. להזמנת כרטיסים (כרטיס הכניסה יכלול עותק של אסופת השירה לילדים): 03-5021552
עורכים יקרים, התאריך בראש הדף מבלבל… אפשר להבין שהכנס נערך ב 14 בספטמבר
תכנית מרתקת ועשירה. וואהו, איזה כיף! הכל ברור ומפורט.
הכנס יערך ב5.11 יום שני.
איזה יופי! מעניין יהיה לראות את כל הפרצופים שמאחורי כותבי הרשימות והתגובות. מרגיש לי קצת כמו פגישת פורום…
כולם מוזמנים?
ודאי, כולם מוזמנים!
נראה מעניין מאוד, מתכננת להגיע
גם אני מתכננת להגיע אלא שכרגע דיברתי עם המדיטק והם לא יודעים על מה מדובר.. כדאי שתתקשרו לעדכן אותם..
שלום דנה, תודה רבה על ההתעניינות.
אכן, היה עיכוב כלשהו במערכת הקופות של המדיטק, אך בשעות הקרובות אמורים לסדר את התקלה.
לכל מי שמבקש להזמין כרטיסים – התקלה סודרה, וניתן להזמין כרטיסים בקופות המדיטק. תודה לכם/ן!
התוכנית נראית מענינת ומחכה לכנס.
הערת אגב- כדאי היה לכתוב שהכנס עולה כסף.
בהצלחה!
תוכנית מרתקת…איזה יופי!
נראה מהמם! אני שם!
בכל פעם מתקיים כנס אחר בתחום ספרות הילדים בשעות הבוקר.
אינני מבינה מדוע המארגנים לא נותנים את דעתם לכך שיש אנשים שהיו מאד רוצים לקחת חלק בכנס אבל לא יכולים כי הם עובדים!!!!
התחום הנ”ל קרוב לליבי ותואם את תחום עיסוקי (אני מורה בבית הספר היסודי) ואני חושבת שהיה תורם לי רבות גם מבחיה מקצועית אבל שוב ושוב אני מתאכזבת כשאני רואה את שעות הכנס.
[…] נשארים עדיין בפנקס: ב-5 בנובמבר ייערך כנס "הפנקס" הראשון לספרות ילדים במדיטק בחולון, בשיתוף החנות "סיפור פשוט". התוכנית נראית נפלא: […]
[…] האלה ועוד רבים יעלו בכנס "על הכאן ועכשיו", הכנס הראשון לספרות ילדים שיזם והפיק האתר הפנקס שאני מזכירה פה כל שבוע כמעט', כתב […]
התכנית נהדרת. אני מגיעה!
[…] תחת הכותרת "על הכאן ועכשיו". התוכנית המלאה כאן, והזמנה כאן. בין הדוברים: עטרה אופק, מרית בן-ישראל, […]
יש גמול השתלמות לספרניות שרוצות להצטרף לכנס?
שלום ותודה על התגובה ספרנית,
לצערנו, נכון לעכשיו עדיין לא הצלחנו לסדר זאת. במידה ויהיה שינוי – נעדכן.
[…] כאן ניתן לקרוא את התוכניה המלאה של הכנס, וכאן ניתן להתרשם מהבלוגים של המאיירים שלקחו חלק באסופת השירה. […]
היי חברים, בתור גנן במשרד החינוך, מאד מעניין אותי הכנס שלכם, וימי החופש שלי הם ימי רביעי… מבאס שזה קורה בשעות העבודה של אנשי המקצוע אליהם הכנס מיועד…
שלום סהר,
תודה רבה על תגובתך. צר לנו שלא תוכל להגיע לכנס. אנו מודעים לבעייתיות שהעלית, ומקווים כי בכנס הבא יהיה הסדר מול משרד החינוך שיאפשר הגעה של אנשי מקצוע בשעות היום.
חברות שואלות: איך-איפה ניתן יהיה להשיג את אסופת השירים, אם לא יגיעו לכנס?
תודה, דפנה.
האסופה מגולמת במחיר כרטיס הכניסה. לאחר הכנס, נבדוק אפשרות של מכירה בלעדית של האסופה. פרטים בהמשך.
שלום לך
נכנסתי ללינק שלמעלה לגבי קורס איור ומסתבר שהוא התקיים בעבר. האם מתוכנן עתידי?
תודה, רונית
כל הכבוד על היוזמה! אפשר להגיע עם תינוק??
שלום נירה,
ניתן להגיע עם תינוק, בהחלט.
נשמח לראותך 🙂
[…] לתוכניה המלאה>>> כאן […]
הכנס פתוח לכולם? והאם צריך להזמין את הכרטיסים מראש?
שלום תפארת, הכנס פתוח לכולם וכדאי להזמין כרטיסים מראש, אך לא חובה. המספר להזמנת כרטיסים נמצא בראש העמוד. נתראה….
יותם ותמר, כל הכבוד על כנס מעניין, מגוון, מושקע ויצירתי! הצלחתם לגייס הרבה כוחות טובים יחד והתוצאה היתה מהנה ומעוררת מחשבה! אסופת השירים המאויירים שהענקתם למשתתפים – מרשימה ומרגשת. להתראות בהרצאתכם בכנס ספרות הילדים בחנוכה – במכללת דוד ילין בירושלים ב – 16.12.12.
[…] עד הכנס הבא, שאני בטוחה שיתקיים במסורת חדשה, ליקטתי עבורכם כמה מהאמירות המעניינות של חלק מהדוברים היום. כדי לראות את התוכנית המלאה של הכנס הקליקו כאן. […]
נהניתי מאוד בכנס. אף שלא הכרתי כמעט אף אחד, הרגשתי מאוד בבית. אהבת הילד והספר הייתה באוויר.
ועם זאת, בלטה בהיעדרה התייחסות לנושא שאותי ככותבת לילדים הכי מטריד: הימנעותן העקבית של הוצאות הספרים מפרסום יצירות של קולות חדשים בספרות הילדים. בעוד שבתחום ספרות המבוגרים התחושה היא שההוצאות נמצאות במרדף תמידי אחר קולות חדשים, הרי שספרי הילדים בעברית היום כוללים הרבה ספרות מתורגמת, הרבה ספרות עברית קלאסית באריזות חדשות ומקוריות, ומעט ספרי מקור שנכתבו בידי שמות מוכרים (חלקם מעולם הספרות וחלקם לאו דווקא מעולם הספרות). כותבים חדשים כמעט לא ניתן למצוא בין הספרים היוצאים לאור לילדים. הייתכן שאין בכלל כותבים חדשים ראויים? דווקא ענף האיור שופע עשרות מאיירים צעירים ומוכשרים הגודשים את מדפי הספרים ומעשירים את ילדי ישראל ביצירותיהם המקוריות.
נכון, הוצאת ספרים היא עסק כלכלי, וספר הוא מוצר. אבל לא רק. נראה כי הוצאות הספרים רואות את עצמן גם כגופי תרבות, וככאלה, מעבר לשיקולים מסחריים, מוטלת עליהן גם אחריות תרבותית מסוימת. כיצד תתפתח ספרות הילדים העברית אם לא תינתן אפשרות לכותבים חדשים להיחשף, אם לא יעזו ההוצאות (והרשתות) להוציא ולקדם ספרים מאת כותבים חדשים ובלתי מוכרים שטרם קנו להם שם?
ולו רק המפגש האחרון עם נורית ורותו שדברו את עצמן… היה יום שמחזק את התחושה שכל עוד יש ימים כאלה, שמתכנסים מיוזמה של מי שמאמינים בספרות ילדים שראויה לילדים, ללא כוחות שוק מנוונים, עם כרטסת השירים המוקפדת ושמחה גדולה שיש דברים כאלה…
שירה, דברייך כמו נכתבו ‘מדם ליבי’. הרי על זה בוכה ‘המשורר’. ככותבת גם אני מוטרדת מאוד מהתופעה.
אכן, הוצאות הספרים חוששות לקחת סיכון כלכלי ומעדיפות להוציא לאור כתבי יד של ‘סלבס’, של כותבים מצליחים ושל עורכים העובדים בהוצאה. הן עסוקות בחידוש קלסיקות מוכרות, תרגומים, שווק ספרים מצליחים מהעבר עבור פעוטות בכריכה קשה וכד’. כך הולך ונפקד מקומם של כותבים מוכשרים לילדים שאינם נמנים עם קטגוריות אלה.
ב’רב שיח של עורכים ועורכות’ שנתפרסם ב’הפנקס’ בשני חלקים ב-13.6 וב-20.6 תקראי את דבריהם גלויי הלב של כמה עורכים ועורכות המודים בכך שהנימוק של בעלי ההוצאות הוא, להוציא ספר שבו “אין צורך לשלם בעד זכויות יוצרים ולהשקיע בתמלוגים”.
קראי את תגובותיי מאז: “…זה ממש זועק ‘הצילו! ספרי המקור כמעט נעלמו והצימאון לכסף הוא שמכתיב את בחירת הספרים…”
שירה ודפנה, אני חושבת שההנחה המוקדמת שלכן מעט מוטעית. סופרים חדשים דווקא מתקבלים בהוצאות והנה כמה דוגמאות (מהשנים האחרונות) לסופרים שזהו ספרם הראשון: עילם בן-דרור (על הגשר הקט, מטר), אפרת בנק (הכי טוב לדג, מטר), תמר הוכשטטר (כרובינה, מטר), אלעד וינגרד (בטח יש ילד, אגם), דניאל זלדס (חוטים של חברות, שוקן), רונית רוקאס (בדרך של גליה, כנרת), אלדד כהן (מנגינה כחולה עם תלתלים, עם עובד) אורית גידלי (נונה קוראת מחשבות, כנרת), גלית ראב”ד (קטנטנה בגינה, כנרת). ויש עוד דוגמאות רבות.
אני מרגישה כמו תמר, שציינה כמה מהפנינים של סופרים חדשים שיצאו לאור לאחרונה, אבל אני רוצה להוסיף שיש עוד המון אחרים מוצלחים פחות, שנתנו גם להם צ’אנס, ודווקא שלא בצדק. ובכל מקרה, לא יהיה נכון לומר שרק הקלאסיקות מקבלות התייחסות.
לתמר ועינת, בהחלט מעודד שבכ”ז ניתן למצוא כמה שמות של כותבים ‘חדשים’, אם כי ביניהם ישנם גם לא ממש חדשים כמו: משוררת למבוגרים ידועה, מחזאי ידוע, עיתונאי, עורכת ספרים וכו’.
ראוייה לציון מיוחד הוצאת ‘מטר’, שלמרות קשיי השוק, ניכרת בה פריחה מבורכת של הוצאת ספרי ילדים איכותיים של כותבים חדשים. וזאת בניגוד להוצאות הגדולות והמבוססות שבהן בקושי ניתן למצוא אחד או שניים בכמה שנים.
(אגב, בהוצאת ‘אגם’ נאמר לי מפי בעל ההוצאה, שבזמן הקרוב הם אינם מקבלים לקריאה כתבי יד לילדים)