1 ספרות

שקר החן והבל היופי / נדב מילר-אלמוג

רשימת ביקורת על ספרו של סקוט ווסטרפלד, "כעורים"

אוגוסט 31, 2014  

כאמור, הרעיון הבסיסי הוא מעולה ומתאים כמו כפפה לסדרת ספרים לבני הנעורים. אחרי הכול, נדירים הם הנערים והנערות שלא חשים עצמם “כעורים”, ולא מייחלים ל”ניתוח קסמים”, שיעניק להם את הפנים והגוף המושלמים. כמו כן, בחברה המערבית המודרנית, שאכן מציבה את המראה החיצוני כערך עליון, העולם הספקולטיבי של ווסטרפלד הוא מרתק. ההשלכות המוסריות, הפסיכולוגיות והחברתיות הנלוות למן עולם שכזה מטופלות בסך הכול היטב ובצורה מעניינת ומלאת מחשבה. ניתן להבין מדוע ספרי הסדרה יכולים לקסום לבני ובנות הנעורים.

האם אתם מנויים שלנו?

התוכן בכתב-העת פתוח במלואו למנויים בלבד.

כתיבת תגובה

תגובה אחת:

  1. יחיעם פדן הגיב:

    נדב מצביע על חולשות המעוררות שאלה, אבל יש עוד. ספרות עתידנית סובלת ממגבלה קשה: רב הדמיון בין ספר חדש לבין ספר שנכתב בעבר. במקרה זה כוונתי לספרה של לויס לוורי (לואורי), *המעניק*, המתאר חברה עתידנית נטולת אלימות – והמחיר שמשלמים בה על ה”שלמות” דומה למחיר כאן, ב*כעורים*, ואולי אף גבוה יותר. חוץ מזה, חברה שבה אפשר לבלות – כמו בארץ השעשועים ב*פינוקיו* – מחייבת תשובה לשאלה איך משיגים מזון לכולם; מי יודע, אולי בספר השני בסדרה תינתן תשובה על כך. מה שהפריע לי בתרגום
    , נוסף על כך, הוא השימוש באנגלית באיות עברי בשמות מקומות ובמונחים (מה רע ברחפת אישית או רחפנית?) – ולעומתם שמות פרטיים הנשמעים עבריים.

כתיבת תגובה